27.02.2014 09:17

Schalke-coach richt vizier op Bayern

Het was niet de avond van Schalke 04. De ploeg van Jens Keller verloor woensdagavond met maar liefst 6-1 van Real Madrid en kunnen zich gaan concentreren op de competitie.

"Wat moet je zeggen na zo'n wedstrijd", zei Schalke-trainer Keller na afloop. "De eerste twaalf minuten waren goed. Daarin hebben we laten zien wat we ons vooraf hadden voorgenomen." Keller zag zijn ploeg op achterstand komen, maar zijn ploeg verzuimde de gelijkmaker aan te tekenen. "We incasseren de 0-1, en hadden snel daarop de 1-1 moeten en kunnen maken. Tegen een ploeg als Real krijg je niet al te veel kansen. Daarom moet je die spaarzame mogelijkheden benutten. Daarna hebben we te veel simpele fouten gemaakt, waarvan Real Madrid natuurlijk ijskoud profiteert.'

Het was een goede les voor de club uit Gelsenkirchen. "Ik hoop dat we de goede lessen hebben geleerd van deze wedstrijd. Ondanks de duidelijke nederlaag zullen we niet een andere weg inslaan. Onze ploeg staat, en dat hebben we de laatste weken laten zien." Veel tijd op herstel hebben Die Königsblauen niet. Komend weekend wacht weer een belangrijke wedstrijd. "We moeten deze wedstrijd snel verwerken en onze fouten analyseren", stelde Keller. "Want zaterdag wacht met Bayern München een ploeg van een vergelijkbaar kaliber."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner