27.02.2014 12:33

Vorm kijkt uit naar vijandigheid in Napels

Michel Vorm viert de overwinning na afloop van Swansea City - Cardiff City. (8-2-2014)
Michel Vorm viert de overwinning na afloop van Swansea City - Cardiff City. (8-2-2014)

Michel Vorm staat donderdagavond voor een zware opgave. De Nederlandse doelman moet met Swansea City op bezoek bij Napoli. Hij is echter de enige in de selectie die eerder in Napels speelde.

De 30-jarige sluitpost kreeg in het seizoen 2010/11 ook een Europa League-duel in het Stadio San Paolo in Zuid-Italië voorgeschoteld. Destijds werd er met FC Utrecht een 0-0 uitgesleept. "Toen was het ongeveer het zelfde verhaal als nu met Swansea. Wij waren, net als nu, de kleinere club. Het was een geweldige ervaring voor veel jongens", herinnert hij zich.

Om een plaats in de achtste finale van de Europa League af te dwingen. Moet Swansea City een resultaat in Napoli weten te behalen. In eigen huis hielden de Welshmen de nummer drie uit Italië op 0-0. Vorm waarschuwt zijn teamgenoten dat de sfeer nu anders zal zijn. "Dit is vijandigheid van een ander niveau." Niet gek dat de sfeer in het stadion het meeste is bijgebleven bij de doelman. Diezelfde vijandigheid zal de doelman ook nu gaan ervaren. "In Swansea zijn de mensen voetbalgek, maar in Italië is het nog veel erger. Voor dit fanatisme speel je voetbal. Ik wil mijn medespelers niet bang maken, of het erger maken dan het is, maar het wordt vijandig. Dat zagen we al toen we met de bus van het hotel naar het stadion reden. De mensen op straat sloegen op beide kanten van de bus. Voor de mensen hier is Napoli echt alles", vertelde Vorm in de South Wales Evening Post.

Wil Swansea zonder verlenging doorbekeren, dan moet er worden gescoord in Napels. "Ik weet dat 0-0 tegen Napoli geen slecht resultaat is, maar het was een thuiswedstrijd, dus we gingen voor de winst. Maar als we donderdagavond net zo spelen als we in eigen huis deden, dan ben ik er van overtuigd dat we een goed resultaat kunnen neerzetten." De doelman is hoe dan ook trots op zijn team. "Het wordt een fantastische wedstrijd. We moeten er van genieten. We zijn Swansea en we spelen in de Europa League. We moeten niet vergeten waar de ploeg vandaan komt en hoe we gegroeid zijn door de jaren. Nu staan we bij de laatste 32 in de Europa League. Dat is fantastisch."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner