27.02.2014 16:20

Ramos steekt loftrompet voor Casillas

Woensdagavond mocht Iker Casillas eindelijk weer eens keepen. De Spaanse goalie keepte een puike partij, maar had in de blessuretijd geen antwoord op de pegel van Klaas-Jan Huntelaar. Hoe dan ook, Casillas krijgt niks dan lof van zijn ploeggenoten.

Ploeggenoot Sergio Ramos kent geen twijfel: "Iker Casillas is de beste doelman van de wereld." Casillas bracht vroeg in de wedstrijd op prachtige wijze redding op een inzet van Julian Draxler, wat de gelijkmaker voorkwam. Pas in de allerlaatste minuut wist Schalke via Klaas-Jan Huntelaar te scoren.

Real Madrid stond op dat moment al met 6-0 voor. Toch leverde de treffer van Huntelaar een zuur gezicht op bij Casillas. Voor de Spaanse sluitpost betekende deze tegentreffer dat er einde kwam aan een reeks van 952 minuten zonder tegentreffers. Toni Grande, assistent van bondscoach Vicente del Bosque, hecht geen waarde aan de tegentreffer en sluit zich aan bij Ramos. "Iker is met afstand de beste doelman van Spanje." Casillas is bij Real Madrid doorgaans tweede doelman achter Diego Lopez.