12.03.2014 22:35

FC Barcelona klaart de klus in eigen huis

Joe Hart kan hier nog net redding brengen op een inzet van Lionel Messi (12-3-2014).
Joe Hart kan hier nog net redding brengen op een inzet van Lionel Messi (12-3-2014).

Na Atlético Madrid en Bayern München gaat ook FC Barcelona door naar de kwartfinale van de Champions League. In eigen huis won de Spaanse formatie met 2-1 van Manchester City.

Er was maar één partij die voetbalde in de eerste helft en dat was FC Barcelona. Manchester City had veel overtredingen nodig tegen de Spaanse aanvallen, maar had vaak geen antwoord op de creativiteit van Iniesta, Xavi en Lionel Messi. Toch was het Jordi Alba die voor het grootste gevaar zorgde in de eerste helft. De linksback liep op het juiste moment naar voren, kreeg op het juiste moment de bal achter de verdediging van Manchester City en gaf de bal breed op Neymar, die scoorde.

De Braziliaan kon echter stoppen met feestvieren, want de grensrechter stak de vlag omhoog. De Spanjaarden protesteerden niet, maar hadden dit beter wel kunnen doen. Alba bleek op het moment van spelen niet buitenspel te staan. Het enige Engelse gevaar kwam van de voet van Samir Nasri. De middenvelder kreeg de bal op een presenteerblaadje van David Silva, maar schoot te gehaast en gaf geen richting mee aan het schot.

Met in de tweede helft Edin Dzeko, die de onzichtbare Kun Agüero verving, ging Manchester City beter voetballen. Toch was het FC Barcelona met het eerste echte gevaar. Balverlies van de uitploeg leidde een counter van FC Barcelona in, met Messi in de hoofdrol. De Argentijn kwam naar binnen vanaf links en trof uiteindelijk de linkerpaal. Enkele minuten na dat moment was het alsnog raak. Een diepe bal werd half onderschept door Lescott, maar hij kon daarmee niet voorkomen dat Messi in balbezit kwam in de zestien. De Argentijn bleef kalm en stiftte de 1-0 over Hart heen.

Manchester City ging alles op alles spelen na de goal, maar kon zelfs met de inbreng van Alvaro Negredo en Jesus Navas geen potten breken. Een kwartier voor tijd claimde City een penalty, die vervolgens niet gegeven werd. Zabaleta ontplofte na die beslissing van de scheidsrechter en kreeg voor zijn uitbarsting een tweede gele kaart. FC Barcelona kon hierdoor rustig de wedstrijd uitspelen, alhoewel Kompany nog een eretreffer mocht maken. Die eer sneuvelde echter alweer snel, toen Dani Alves in de blessuretijd FC Barcelona alsnog de winst bezorgde.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner