18.03.2014 22:45

Real doet het dunnetjes over

Dat Real Madrid zich ten koste van Schalke 04 zou plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League stond na de eclatante zege in Gelsenkirchen (6-1) al vast. De vraag was of de Madrilenen voor eigen publiek wel de inspiratie hadden om het dunnetjes over te doen of dat de Duitse opponent met een tevreden gevoel huiswaarts zou gaan. Het werd een redelijk compromis: 3-1.

Cristiano Ronaldo, mits fit altijd dodelijk trefzeker, scoorde tweemaal. Álvaro Morata nam het derde doelpunt voor zijn rekening. Gareth Bale was zeer belangrijk als aangever. Tim Hoogland bepaalde de ruststand op 1-1.

Ronaldo opende de score. Hij had de bal na een strakke voorzet Bale voor het intikken. Hoogland maakte verrassend gelijk doordat Sergio Ramos zijn schot van richting veranderde. Morata verzuimde vervolgens tot twee keer toe Real opnieuw op voorsprong te brengen. In de slotfase gaf Bale hem nogmaals een niet te missen kans.

Barça

Carlo Ancelotti had zijn elftal op verschillende plaatsen gewijzigd. Hij dacht enerzijds natuurlijk vooruit aan de 'Clasico' van zondag tegen Barcelona, maar wilde tevens de flitsende vorm van de voorbije weken vasthouden. Ronaldo stond erop te spelen, de niet okselfrisse Karim Benzema en Luka Modric ontbraken. Pepe, Marcelo, Angel di Maria en ook Bale zaten op de bank.

Laatstgenoemde Welshman moest al na 8 minuten het veld in om Jesé Rodriguez te vervangen. Deze kreeg een zwieper van Sead Kolasinac en voelde daarna zijn been doorbuigen toen de vierkante Bosniër er ook nog bovenop viel.

Eerherstel

Ancelotti's collega Jens Keller bekeek de return ook met gemengde gevoelens. Hij wilde enig eerherstel, maar ook geen onnodig risico om de aangename positie in de Bundesliga (derde) niet in gevaar te brengen. Hij overwoog dan ook Kevin-Prince Boateng en Klaas-Jan Huntelaar, die wat last had van een kuit, te sparen.

De Nederlandse aanvalsleider was er echter bij tegen zijn voormalige Spaanse werkgever. Huntelaar had ditmaal geen succes met zijn pogingen van afstand. Hij bleef in de rust in de kleedkamer achter. Schalke-keeper Ralf Fähmann voorkwam aanvankelijk meer Spaanse treffers, van met name Ronaldo en Isco, maar uiteindelijk boog ook hij voor het overwicht.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner