18.03.2014 23:53

Ronaldo evenaart Puskas

Cristiano Ronaldo heeft met zijn twee treffers tegen Schalke 04 (3-1) Ferenc Puskas op de topscorerslijst van Real Madrid achterhaald. De Portugese sterspeler heeft evenals de legendarische Hongaar 242 doelpunten gemaakt voor de Spaanse club. Hij had daar in minder dan 5 jaar tijd slechts 236 wedstrijden voor nodig.

Ronaldo heeft nu alleen nog Raúl Gonzalez (323), Alfredo di Stéfano (308) en Carlos Santillana (290) voor zich. In de Champions Lague staat de teller dit seizoen al op 13, nog maar één minder dan het record van zijn Argentijnse rivaal Lionel Messi (FC Barcelona).

De 1-0 tegen Schalke was Ronaldo's 50e goal van het seizoen (inclusief interlands), een productie die hij nu al voor de vierde seizoen op rij heeft gehaald. In de Champions League trof hij voor de zevende keer in successie ten minste eenmaal doel. Alleen Ruud van Nistelrooij staat met een langere reeks - negen namens Manchester United in 2002-2003 - in de boeken van de UEFA.

Een hattrick was de wereldvoetballer van het jaar 2013 dinsdagavond niet gegund. Hij raakte de onderkant van de lat en de paal. Robin van Persie zag dit seizoen ook tweemaal in één duel een inzet op het aluminium eindigen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner