20.03.2014 21:01

Pirlo schiet Juventus naar laatste acht

Andrea Pirlo heeft Juventus donderdag naar de kwartfinales van de Europa League geschoten. De Italiaanse middenvelder maakte in de return tegen Fiorentina het enige doelpunt, uit een schitterende vrije trap: 0-1. De eerste confrontatie tussen de Italiaanse clubs, vorige week in Turijn, was in 1-1 geëindigd.

Juventus moest in Florence diep gaan om zich bij de laatste acht van het Europese bekertoernooi te scharen. De ongenaakbare koploper van de Serie A joeg lang tevergeefs op het noodzakelijke doelpunt, tot Pirlo zich in de 71e minuut achter een vrije trap nestelde. Hij mocht van zo'n 18 meter aanleggen nadat Fernando Llorente onderuit was gehaald door Gonzalo Rodriguez. De aanvoerder van Fiorentina moest met rood van het veld en zag vervolgens hoe Pirlo de bal strak in de kruising schoot.

De sierlijke spelmaker van de Oude Dame hield zijn ploeg daarmee op koers voor de finale die op 14 mei in Turijn wordt gespeeld. De Italiaanse kampioen, die als nummer 3 uit de Champions League de Europa League instroomde, wil dolgraag in eigen stadion de Europese beker veroveren.

Olympique Lyon kon zich na de royale overwinning voor eigen publiek (4-1) donderdag een nipte nederlaag permitteren bij Viktoria Plzeň: 2-1. Valencia maakte het karwei tegen de Bulgaarse verrassing Ludogorets vakkundig af. De Spanjaarden wonnen in het eigen Mestalla-stadion met 1-0 door een doelpunt van Paco Alcácer. Valencia had vorige week in Bulgarije al met 3-0 gewonnen. Bij Ludogorets stond Virgil Misidjan in de basis, Jeroen Lumu viel een kwartier voor tijd in. Zowel Misidjan als Lumu speelde eerder voor Willem II.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner