20.03.2014 21:05

Chadli maakt het nog even spannend

Tottenham Hotspur heeft het donderdag in de Europa League bij Benfica nog even spannend gemaakt. De Engelsen kwamen in Lissabon met 2-1 voor, door twee treffers van Nacer Chadli. Dat was, na de nederlaag van 3-1 in eigen huis, bijna genoeg voor een verlenging. In extra tijd maakte de Portugezen echter nog gelijk (2-2).

Na ruim een half uur kwam Benfica op voorsprong door de Argentijn Ezequiel Garay. In de 78e minuut maakte Nacer Chadli de 1-1. Een minuut later scoorde de van FC Twente overgekomen Belgische aanvaller opnieuw. In extra tijd kopte Gylfi Sigurðsson nog bijna de 3-1 binnen, maar doelman Jan Oblak redde fraai. In de 5e minuut van de verlening benutte de Braziliaan Lima een strafschop voor Benfica, 2-2.

Christian Eriksen, ex-Ajax, begon bij de Spurs op de bank. Hij viel een kwartier voor tijd in.