01.04.2014 14:41

Klopp: "Wij zijn de underdog"

Borussia Dortmund gelooft in een tweede stunt tegen Real Madrid. De Duitse ploeg hield de Spaanse grootmacht vorig jaar uit de finale van de Champions League. Borussia wil Real Madrid nu woensdag in de kwartfinales de weg naar succes in het belangrijkste Europese toernooi versperren.

Door een reeks blessures is Borussia dit seizoen beduidend minder op dreef. Maar volgens coach Jürgen Klopp kan zijn ploeg nog steeds voor een verrassing zorgen. "Met onze lijst aan blessures en met ons budget zijn wij de underdog'', weet Klopp. "Maar ik heb altijd gezegd dat je niet het beste team van de wereld hoeft te zijn. Je moet als team in staat zijn om de beste ploeg te verslaan. Borussia kan dat. Dat is het belangrijkste voor mij. Borussia heeft een kans en misschien pakken we hem.''

Klopp moet het al enige tijd doen zonder Sven Bender, İlkay Gündoğan, Marcel Schmelzer, Neven Subotić en Jakub Błaszczykowski. In de eerste ontmoeting met Real ontbreekt ook nog Robert Lewandowski vanwege een schorsing. Hij maakte vorig jaar vier treffers tegen Real.

Uitdagingen

Klopp: "Het is voor ons vanaf het begin lastig geweest. We hebben voor buitengewoon moeilijke uitdagingen gestaan door die golf van blessures. Maar toch kunnen we al onze doelen nog bereiken. We zullen in Bernabeu spelen zoals we altijd doen. We gaan voor een goed resultaat, wat ons een kans geeft in de tweede wedstrijd.''

Het sterrenteam van Real Madrid zal zich echter willen revancheren voor de uitschakeling van vorig seizoen. De ploeg is al sinds 2002 tevergeefs op jacht naar de tiende eindzege in de belangrijkste Europese competitie. Na twee nederlagen op rij in de Spaanse competitie tegen Barcelona en Sevilla deed het team afgelopen weekeinde weer wat vertrouwen op met de ruime zege op Rayo Vallecano (5-0).

"We zijn in goede conditie, zijn fysiek sterk en optimistisch'', keek coach Carlo Ancelotti vooruit. "We spelen woensdag thuis in een geweldige sfeer. Iedereen heeft een droom, die tiende Europa Cup. Iedereen weet dat we kunnen winnen als we het met elkaar doen, dan kunnen we onze droom realiseren.'' Real Madrid moet het wel stellen zonder de Braziliaanse verdediger Marcelo, die kampt met een spierblessure in het bovenbeen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner