02.04.2014 22:34

Real Madrid op rozen naar returnwedstrijd

Met flitsend spel heeft Real Madrid een prima bodem gelegd voor de returnwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Met aanvallend spel liep de thuisploeg uit naar maar liefst 3-0. 

De wedstrijd was nog niet begonnen of het stond al 1-0. Gareth Bale werd aangespeeld door Dani Carvajal in de zestien, nam de bal mee en tikte de bal langs Roman Weidenfeller. Het luidde een sterke fase van Real Madrid in, die eigenlijk negentig procent van de wedstrijd aanhield. De goal van Isco, na een klein half uur spelen, kwam dan ook niet onverwachts. De Spanjaard kreeg de bal op de zestien en schoot met een korte beweging de 2-0 in de linkerhoek. Borussia Dortmund bleef zoeken naar Iker Casillas, maar vond de goalie nauwelijks. 

Ook in de tweede helft domineerde Real Madrid. De Duitse formatie kwam er soms snel uit, maar handelde dan te sloom om het de verdediging van Real Madrid echt moeilijk te maken. Vooral Marco Reus kreeg genoeg ruimte om iets te forceren, maar de aanval zag hoe Cristiano Ronaldo aan de andere kant de 3-0 maakte. Łukasz Piszczek leverde de bal zomaar in bij Luka Modrić, die de Portugese voetballer direct inspeelde. Met een mooie voetbeweging kon hij de 3-0 achter Weidenfeller tikken. Het betekende alweer zijn veertiende doelpunt in de Champions League dit seizoen.

Er werd niet meer gescoord, waardoor Real Madrid het niet heel moeilijk zal hebben in Duitsland. Met een 3-0 voorsprong kan er weinig misgaan tegen de formatie van Jürgen Klopp. Borussia Dortmund - Real Madrid wordt op 8 april afgewerkt. 

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner