03.04.2014 23:22

Basel neemt afstand van Valencia

FC Basel heeft donderdagavond een groot voorschot genomen op een plaats in de halve finales van de Europa League. De Zwitserse club versloeg op eigen veld Valencia met 3-0. De Argentijn Matias Delgado maakte in het laatste kwartier van de eerste helft twee treffers. In de extra tijd tilde Valentin Stocker de score naar 3-0. Volgende week donderdag is de return in Spanje.

Het duel werd in het St. Jakob-Park zonder publiek gespeeld. Basel werd na de ernstige supportersrellen bij de uitwedstrijd in de achtste finales tegen Red Bull Salzburg bestraft met één thuiswedstrijd zonder publiek. Basel haalde vorig seizoen al de laatste vier in de Europa League. De latere kampioen Chelsea was in de halve finales te sterk voor de Zwitserse ploeg.

Ook Juventus beleefde een succesvolle avond. De Italiaanse club won bij Olympique Lyon met 1-0. Leonardo Bonucci maakte 5 minuten voor tijd de kostbare treffer voor de bezoekers.

FC Porto versloeg voor eigen publiek Sevilla met 1-0. Eliaquim Mangala kwam na een half uur tot scoren. De Braziliaan Fernando van de thuisploeg moest in de slotfase nog van het veld nadat hij twee keer de gele kaart had gekregen in de 86e minuut. Voor de return volgende week in Spanje is hij geschorst.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner