08.04.2014 10:42

Ancelotti wil snel scoren in Dortmund

Carlo Ancelotti ist zufrieden in Madrid
Carlo Ancelotti ist zufrieden in Madrid

Carlo Ancelotti speelt dinsdagavond met zijn ploeg de return tegen Borussia Dortmund. In eigen huis wonnen de Madrilenen met 3-0, waardoor de terugwedstrijd een formaliteit lijkt. 

De Italiaanse hoofdcoach van Real Madrid hoeft zijn ploeg in ieder geval niet te motiveren. "Als je een kwartfinale speelt in de Champions League hoef je je geen zorgen te maken over motivatie", vertelde Ancelotti tijdens de persconferentie. "Het is ook heel simpel: Dortmund heeft negentig minuten om vier keer te scoren, terwijl wij er negentig hebben voor één doelpunt."

"Hoe sneller wij dat voor elkaar krijgen, hoe beter", vervolgde de 54-jarige Italiaan. Ancelotti moet in Dortmund rekening houden met Robert Lewandowski, die terugkeert van een schorsing. Vorig seizoen scoorde de Poolse spits nog vier keer tijdens het thuisduel met Real Madrid in de halve finale van de Champions League (4-1).

"Zijn aanwezigheid is goed nieuws voor Dortmund. Hij is een topaanvaller, die Borussia sterker maakt", stelde Ancelotti. En dat terwijl hij zelf mogelijk niet kan beschikken over Cristiano Ronaldo, die met knieklachten kampt. "Hij speelt alleen als hij honderd procent fit is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner