08.04.2014 10:54

Lewandowski gaat alles geven tegen Madrid

Robert Lewandowski erzielte gegen Hertha BSC zwei Tore für den BVB
Robert Lewandowski erzielte gegen Hertha BSC zwei Tore für den BVB

Borussia Dortmund moet dinsdagavond een 3-0 achterstand tegen Real Madrid zien goed te maken. BVB kan in ieder geval weer een beroep doen op Robert Lewandowski. De Poolse spits moest de heenwedstrijd missen wegens een schorsing.

Vorig seizoen scoorde Lewandowski vier keer in het thuisduel met Real Madrid, maar de Poolse spits denkt niet dat hij dat kunststukje kan herhalen. "Vorig seizoen lag de situatie volledig anders. Als mensen denken dat ik opnieuw vier keer kan scoren zijn ze gek", blikte Lewandowski vooruit op de return. "Maar we hebben wel degelijk nog een kleine kans om de halve finale te bereiken. We spelen in Dortmund en daar kan het spoken. Sowieso zullen we 95 minuten alles geven", aldus de Poolse spits tijdens de persconferentie.

"Dat ik in Madrid niet in actie kon komen was een grote teleurstelling voor me", vervolgde de 25-jarige Pool, die komende zomer de overstap maakt naar Bayern München. "De heenwedstrijd zag ik thuis en ik was bijna nog nerveuzer dan wanneer ik op het veld zou staan. Het was zwaar en ik hoop nooit meer een dergelijke wedstrijd te missen."

Vorig seizoen schopte Dortmund het tot de finale, waar werd verloren van Bayern München. BVB schakelde toen Madrid uit in de halve finale, maar dat wordt nu lastig volgens de Poolse spits. "Madrid is in topvorm. Vorig jaar waren we een heel ander team, daarnaast hebben we nu veel blessures. Maar er zijn nog veel goede spelers over met veel potentieel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner