08.04.2014 13:52

Guardiola: "Het is nooit makkelijk tegen een Engelse ploeg"

Bayern München neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen Manchester United. De Duitsers kwamen in Manchester niet verder dan een gelijkspel, waardoor de ploeg van Josep Guardiola nog aan de bak moet.

"We spelen thuis. Dat is een belangrijk punt. Maar het is nooit makkelijk tegen een Engelse ploeg", aldus de hoofdcoach van Bayern, die bovendien in Manchester United een stugge tegenstander ziet. "Ze spelen zeer defensief en altijd op de counter, en dat doen ze zeer, zeer goed."

"Als we winnen zijn we verder. Zo niet, dan liggen we eruit. Het zal van kleine tactische details afhangen. Maar onze spelers weten na het duel in Manchester hoe ze spelen en waar de kracht en de zwakte ligt", zei Guardiola tijdens het perspraatje.

"We hebben slechts veertien A-selectie spelers, ik heb dus niet al te veel opties", probeerde Guardiola Bayern enigszins in de underdogrol te positioneren. Bastian Schweinsteiger en Javi Martínez zijn geschorst door hun gele kaart in het duel op Old Trafford, terwijl Thiago, Diego Contento en Xherdan Shaqiri door blessures ontbreken.

De Spaanse coach kan bovendien een keepersprobleem krijgen als eerste keus Manuel Neuer geblesseerd raakt. Tom Starke en Lukas Raeder zijn niet beschikbaar, zodat de 19-jarige Leopold Zingerle aan de bak moet als Neuer moet afhaken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner