08.04.2014 14:43

Guardiola: "Ik ben in München om titels te veroveren"

Trainer Pep Guardiola twijfelt er niet aan dat zijn club Bayern München de halve finales bereikt van de Champions League. Een uitschakeling beschouwt de Spaanse succescoach als een persoonlijk falen. "Ik ben hier in München om titels te veroveren. Ik moet in staat zijn de 'triple' te pakken'', zei Guardiola dinsdag.

Zijn sterrenteam, dat de landstitel al binnen heeft, treedt woensdag in het eigen stadion aan voor de return in de kwartfinales tegen Manchester United. De uitslag van de eerste confrontatie was 1-1. "Ik ben er zeker van dat we de halve finales bereiken. Een goede prestatie en een zege zijn wel nodig'', aldus de Spanjaard.

De ploeg van international Arjen Robben heeft het thuisvoordeel, maar dat wordt tegen met name Engelse clubs zelden uitgebuit. Sterker, de laatste vier ontmoetingen tegen een Engelse tegenstander in München verloor Bayern. Met uiteraard als gevoelig dieptepunt het bittere verlies tegen Chelsea in de finale van Champions League in 2012.

Robben fit

Manchester United kan hoop putten uit die statistieken en weet eveneens dat Bayern de laatste drie wedstrijden niet heeft gewonnen. Afgelopen weekeinde kwam zelfs een einde aan de superserie van 53 competitiewedstrijden zonder nederlaag. Der Rekordmeister verloor van Augsburg met 1-0.

Robben is fit en staat woensdag normaal gesproken in de basis bij Bayern, dat wel Bastian Schweinsteiger mist. De aanvallende middenvelder zag in het duel in Manchester de rode kaart en is geschorst, evenals de Spanjaard Javi Martínez. De Braziliaan Dante is wel weer beschikbaar.

Rooney

Manchester United boekte dit weekeinde in de competitie een bemoedigende overwinning op Newcastle United (4-0). Trainer David Moyes acht zijn ploeg in staat tot een stunt in München: "We hebben een goede uitgangspositie.'' Hij kan waarschijnlijk beschikken over Wayne Rooney. De spits kon tegen Newcastle niet meedoen vanwege een teenblessure, maar dinsdag trainde hij alweer.

Ook verdediger Patrice Evra kan vermoedelijk meedoen. Hij is hersteld van een knieblessure en ook al kreeg hij zaterdag weer een tik op zijn knie, de Fransman verwacht dat hij woensdag fit is. Als Evra speelt, zal dat ten koste gaan van Alexander Büttner. De Nederlandse verdediger verving Evra in het eerste kwartfinaleduel in Manchester.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner