08.04.2014 22:36

Demba Ba schiet Chelsea naar halve finale

David Luiz (l.) en André Schürrle (m.) proberen de treffer van de Duitser met een high five te vieren tijdens Chelsea - Paris Saint-Germain. (8-4-2014)

Chelsea mag zich opmaken voor een strijd in de halve finale van de Champions League. In de laatste paar minuten schoot Demba Ba de bevrijdende 2-0 binnen. Dit was genoeg na de 3-1 verliesbeurt in Frankrijk.

Chelsea speelde goed in de openingsfase en bleef dit eigenlijk de hele eerste helft doen. Paris Saint-Germain kwam niet echt aan het voetballen en de kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Zo belandde een vrije trap van Frank Lampard bijna in de linkerhoek en kreeg Samuel Eto'o een overtreding tegen toen hij de bal van Salvatore Sirigu afpakte. De 1-0 zat eraan te komen en liet ook niet lang op zich wachten. André Schürrle profiteerde van zijn vrijheid in de zestien en schoot raak nadat David Luiz een verre inworp verlengde met het hoofd.

Ook het begin van de tweede helft was voor Chelsea. De ploeg was heel dicht bij de tweede treffer. In twee minuten tijd werd de lat twee keer geraakt. Eerst was het Schürrle die na terugleggen van Willian het aluminium raakte, daarna was Oscar dichtbij uit een loepzuivere en harde vrije trap. Paris Saint-Germain zette er weer bijster weinig tegenover. Ezequiel Lavezzi krulde een vrije trap vanaf links richting de verre hoek, maar daar had Petr Čech niet heel veel moeite mee.

In het laatste kwartier kreeg de uitploeg nog een hele grote kans. Edinson Cavani kreeg een lange bal op de stropdas, nam aan, maar schoot in de zestien over het doel van Čech. Ook Lucas liet zich zien, maar zijn schot eindigde in de handen van de doelman. Chelsea bracht Demba Ba en Fernando Torres in en de eerstgenoemde werd matchwinner in Londen. Hij was alert op een halve inzet van buiten de zestien en tikte van dichtbij de o zo belangrijke 2-0 binnen.

Door: Jos Boesveld