09.04.2014 10:02

Advocaat: "Je ziet dat ze vermoeid raken"

AZ Alkmaar neemt het donderdagavond in Lissabon op tegen Benfica. De Alkmaarders moeten een 1-0 achterstand goed maken. Trainer Dick Advocaat heeft geen hoge verwachtingen.

"We hebben het gedaan met een groep van vijftien man. Dat krijg je op het einde terug”, zei Dick Advocaat tijdens het gebruikelijke perspraatje. Tot nu toe speelden de Alkmaarders dit seizoen vijftig officiële wedstrijden en elf oefenduels. Halen de Alkmaarders de play-offs voor Europees voetbal en worden ze uitgeschakeld door Benfica, wat allebei in de lijn der verwachtingen ligt, dan eindigt het totale aantal op liefst 69 duels.

AZ reist woensdag met een groep van twintig man af naar Lissabon. Onder hen een aantal talenten zoals Wesley Hoedt en Thom Haye. Simon Poulsen, Celso Ortíz en Jeffrey Gouweleeuw haalden het einde van de trainingssessie niet. Advocaat: "Je ziet dat ze vermoeid raken. Poulsen en Ortíz waren het niet meer gewend om veel wedstrijden te spelen. Ortíz heeft zich waargemaakt sinds de periode dat ik hier ben. Hetzelfde geldt voor Poulsen, die voor de winterstop anderhalf jaar niet gespeeld had in Italië.”

Veel spelers beginnen last van hun lies te krijgen. Gouweleeuw is daar één van, maar de verdediger kampt ook met vermoeidheid. "Ik had zestien veldspelers voor de partijvorm en had er maar vijftien nodig. Ik kon er dus één extra uitsturen. Dat was Gouweleeuw”, aldus Advocaat die zuinig is met zijn basisspelers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner