09.04.2014 19:35

Advocaat gaat uit van eigen kracht tegen Benfica

AZ-trainer Dick Advocaat is niet van plan om zijn vertrouwde tactiek te wijzigen voor de return donderdagavond tegen Benfica in de kwartfinales van de Europa League. "We gaan niet net als in Moskou met een extra verdediger spelen'', zo doelde hij woensdag in Lissabon op de voorgaande Europese uitwedstrijd tegen Anzji. In dat duel hield AZ de Russische tegenstander met een defensief systeem (5-3-2) op 0-0. Dat was na de kleine zege in Alkmaar (1-0) voldoende om de laatste acht te halen van de Europa League.

AZ moet tegen de Portugese koploper een achterstand van 0-1 goedmaken. Centrumspits Aron Jóhannsson weet wat hem te wachten staat. "Ik sta tegenover de beste verdedigers in de Europa League. Maar we zullen opnieuw kansen krijgen, zoals in onze thuiswedstrijd'', sprak de IJslander hoopvol.

AZ is met een selectie van 20 spelers neergestreken in Portugal. Verdediger Jan Wuytens is er ook weer bij. De Belg was tijdens de thuiswedstrijd geschorst.

Aanvaller Roy Beerens trainde dinsdag in Alkmaar nog apart. Hij had enige last van zijn enkel, die hij zondag in het duel met Roda JC (2-2) verzwikte. "Roy verwacht dat hij fit genoeg is om te spelen'', liet Advocaat weten. "Maar we gaan geen risico nemen. Ook Simon Poulsen is misschien niet inzetbaar. We moeten de laatste training hier nog even afwachten.''

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner