09.04.2014 22:40

Ontketend Atlético houdt Barcelona uit halve finale

Bereit für den Sprung ins Finale: Madrids Mittelfeldspieler Koke (l.) und Stürmer David Villa
Bereit für den Sprung ins Finale: Madrids Mittelfeldspieler Koke (l.) und Stürmer David Villa

De halve finales van de Champions Leauge krijgen twee Madrileense ploegen. Een bij tijd en wijle ontketend Atlético Madrid legde FC Barcelona met 1-0 over de knie. Dat was voldoende voor een plek bij de laatste vier. 

Zonder de geblesseerde sterkhouders Diego Costa en Arda Turan schoot Atlético Madrid in een sfeervol Vicente Calderón uit de startblokken. Na vijf minuten raakte Adrián Lopez al de paal. Nog uit diezelfde aanval kwam de 1-0. David Villa bracht de bal terug het strafschop in en na terugkoppen van Adrián schoot Koke raak.

De Madrilenen roken na de openingstreffer bloed en bleven Barcelona onder druk zetten. Dat resulteerde in twee schoten van Villa op de paal en de laat. Tussendoor liet Lionel Messi namens Barcelona een goede kopkans onbenut. Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Catalanen het heft wel beter in handen, maar dat leidde niet tot grote kansen. Dat had vooral te maken met het geconcentreerd en gegroepeerd verdedigen van Atlético Madrid. Daardoor kwam Barcelona niet verder dan de rand van het strafschopgebied.

Barcelona kwam voortvarend de kleedkamers uit getuige twee grote kansen van Neymar en Xavi. Eerst hield Atlético-doelman Thibaut Courtois zijn ploeg op de been met een uitstekende redding en nog geen minuut later was het geluk aan Madrileense zijde, omdat Xavi verzuimde te profiteren van onrustig verdedigen.

Ook Atlético sprong niet goed om met de kansen. De thuisploeg had een paar keer de mogelijkheid om er gevaarlijk uit te komen, maar dat slaagde niet altijd even goed. De meeste gevaarlijke counter kwam tot stand via Villa en aanvoerder Godín. Laatstgenoemde kon vrij op Pinto af, omdat de verdedigers van Barcelona hun aandacht verlegden op Villa. De captain profiteerde niet van de ruimte, want zijn schot belandde op het been van Pinto.

Omdat Atlético de wedstrijd in het slot vergat te gooien, kende de kwartfinale tussen de twee Spaanse grootmachten een spannende slotfase. De gastheren gingen goed met deze spanning om, want de ploeg bleef geconcentreerd spelen. Behalve een gevaarlijke kopbal van Neymar, bleef Atlético betrekkelijk eenvoudig op de been.

Door de zege meldt Atlético Madrid zich samen met Bayern München, Chelsea en stadsgenoot Real Madrid bij de laatste vier van de Champions League. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner