09.04.2014 22:45

Bayern München met overwinning naar halve finale

Bayern München staat voor het derde opeenvolgende jaar in de halve finales van de Champions League. De ploeg van coach Pep Guardiola won woensdag op eigen veld met 3-1 van Manchester United in de return. Dat was na de 1-1 vorige week in Engeland ruim voldoende voor plaatsing. Pas na de rust en nadat de titelhouder op achterstand was gekomen, kwam de Bayern-trein op gang. Met een assist (met rechts) en een doelpunt (met links) was Arjen Robben weer heel waardevol voor de Duitse kampioen.

Zowel op papier als op het veld oogde Bayern zeer aanvallend. De thuisclub had echter moeite om in de muur van Engelse verdedigers de rust en het overzicht te bewaren. Ook de zeer gedreven Robben maakte af en toe een gehaaste indruk.

Ondanks de defensieve instelling ging er van de Mancunians in de eerste helft wel degelijk enig gevaar uit. Wayne Rooney, fit bevonden na een teenblessure, had in de beginfase te veel tijd nodig om in kansrijke positie tot een schot te komen. Antonio Valencia maakte een buitenspelgoal en een handsbal van verdediger Jerome Boateng liep voor Bayern met een sisser af, omdat de arbitrage opnieuw nog net buitenspel had geconstateerd.

Vertrouwen

Ook na de pauze had Bayern moeite om het uitgekookte en uitgekiende positiespel van leermeester Guardiola te etaleren. Manchester United, dat moest scoren om door te komen, kreeg steeds meer vertrouwen en lef en dat werd in de 57e minuut beloond. De herstelde Patrice Evra haalde verwoestend uit na een voorzet van Valencia (0-1). Door de rentree van Evra moest Alexander Büttner, die in de eerste wedstrijd verdienstelijk had gespeeld tegen Bayern, weer op de bank beginnen.

Lang konden de Mancunians en met name Evra niet genieten van een verrassende voorsprong. Uit een prima aanval van Bayern kopte Mario Mandzukic amper 1 minuut later de gelijkmaker binnen, met dank aan de ontoereikende dekking van Evra (1-1). Nog geen 10 minuten later schoot Thomas Müller de Duitsers op voorsprong, op aangeven van Robben (2-1).

Een kwartier voor tijd besliste de Nederlandse vleugelspits met een individuele actie het duel, via de voet van verdediger Nemanja Vidic, 3-1. Daarna gaf Manchester United zich gewonnen.