10.04.2014 09:48

Alderweireld: "Ik krijg veel complimenten"

Toby Alderweireld bekeek de wedstrijd Atlético Madrid - FC Barcelona negentig minuten vanaf de bank. Toch is de Belgische verdediger blij dat hij bij Los Rojiblancos speelt.

"Het kon al heel snel afgelopen zijn", zag Alderweireld. "We schoten drie keer tegen de lat. Als je iets meer geluk hebt, neem je wat meer afstand. Uiteindelijk hebben we tot de laatste minuut moeten knokken, maar dit is fantastisch natuurlijk", aldus de verdediger in gesprek met de NOS.

Zoals gezegd bleef Alderweireld negentig minuten op de bank. "Natuurlijk wil ik ook de grote wedstrijden spelen", aldus de Belg. Die sinds zijn vertrek bij Ajax afgelopen zomer weinig aan spelen toekomt in Madrid. De 25-jarige mandekker speelde tot dusver negen competitiewedstrijden. Drie keer in de Champions League en zes wedstrijden in de Copa del Rey. 

"Afgelopen weekend speelde ik nog tegen Villarreal. Ik krijg heel veel complimenten en daar moet ik het mee doen. Dat is hard, maar dat is topvoetbal. Mijn concurrenten doen het fantastisch. Natuurlijk wil ik meer spelen, maar uiteindelijk mag ik ook wel trots zijn dat ik in dit team mijn minuten mag maken."

Spijt heeft Alderweireld dan ook niet van zijn transfer naar Spanje. "Natuurlijk wil ik iets meer spelen, maar ik ben heel tevreden. Het is fantastisch om dit mee te maken." Atlético speelt nog om twee prijzen. Naast de Champions League vechten de Madrilenen ook nog om het kampioenschap met FC Barcelona én Real Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner