24.04.2014 14:32

Kahn uit stevige kritiek op matige Ribéry

Oliver Kahn, oud doelman van Bayern München, heeft stevige kritiek geuit op Franck Ribéry. De Fransman is volgens de Duitser te veel met zichzelf bezig in plaats van met het team. 

Tegen Eintracht Braunschweig gaf Ribéry niet thuis en ook tegen Real Madrid speelde hij matig. "Franck is een speler, die sterk afhankelijk is van de sfeer, van de emoties", zei Kahn na de wedstrijd bij de ZDF. "Met hem moet je heel veel werken, heel veel communiceren en zeer veel op hem reageren. Het is altijd moeilijk te zeggen wat hem op dit moment hindert, maar hij is degene die een groot verschil kan maken in een dergelijk team."

Er wordt gespeculeerd dat Ribéry het feit dat hij niet wereldvoetballer van het jaar is geworden nog altijd niet heeft verwerkt. "Dat is al lang zo", aldus Kahn. "Natuurlijk is het voor een gevoelige speler als Franck Ribéry moeilijk als je drie titels wint en dan geen wereldvoetballer van het jaar wordt."

"Maar waar gaat het hier om? Wereldvoetballer is een persoonlijk verhaal", vervolgde Kahn. "En het gaat niet om het persoonlijke lot van Ribéry, maar over dat van Bayern München. Het gaat om iets dat nog nooit gebeurd is, namelijk de triple opnieuw winnen."

Kahn focuste zich tijdens zijn loopbaan altijd voor de volle honderd procent op voetbal. "Dan moest ik mijn persoonlijke problemen of wat dan ook op het tweede plan stellen. Dat is bij Franck Ribéry niet makkelijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner