21.07.2014 20:59

Deense bond steunt FC Kopenhagen

De Deense voetbalbond (DBU) steunt FC Kopenhagen in de verwoede pogingen om het uitduel met Dnjepr Dnjepropetrovsk in de derde voorronde van de Champions League op 29 juli op een neutrale locatie buiten Oekraïne te spelen.

De Deense club deed eerder vergeefs een beroep op de Europese voetbalunie (UEFA) om de wedstrijd in Dnjepropetrovsk te verplaatsten in verband met de huidige onrust in het land. Zowel FC Kopenhagen als de DBU wil echter druk op de UEFA blijven uitoefenen om het duel om dringende veiligheidsredenen te verplaatsen.

"We zijn zeer bezorgd dat UEFA nog steeds van plan is om een Deense ploeg naar een land en naar een regio te sturen waar momenteel heel weinig vliegtuigmaatschappijen willen landen", liet DBU-voorzitter Jesper Möller maandag weten. "Het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken raadt ook iedereen ten zeerste af om nu naar Oost-Oekraïne te reizen."

Door de ramp met het toestel van Malaysia Airlines worden er volgens FC Kopenhagen momenteel amper vluchten naar Dnjepropetrovsk uitgevoerd.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner