29.07.2014 11:05

Rai Vloet wil uit de schaduw vader Wiljan treden

Rai Vloet in actie tijdens het oefenduel FC Eindhoven - PSV Eindhoven. (15-7-2014)
Rai Vloet in actie tijdens het oefenduel FC Eindhoven - PSV Eindhoven. (15-7-2014)

Rai Vloet maakte nog niet zijn debuut voor het eerste van PSV Eindhoven, maar daar kan donderdag wel eens verandering in komen. De Eindhovenaren nemen het dan in de voorronde van de Europa League op tegen SKN St. Pölten. 

Zijn vader, Wiljan Vloet, is inmiddels trainer in Griekenland. Maar vader en zoon spreken elkaar nog regelmatig. "Hij is vooral heel blij om weer trainer te zijn. Elke dag op het veld, dat doet hij toch het liefst", aldus Rai Vloet tegenover het Algemeen Dagblad. Vader Vloet is komend seizoen trainer van het gepromoveerde PAE Niki Volou.

Afgelopen seizoen speelde Rai Vloet vooral als spits in Jong PSV, maar hij moet zich nu richten op het middenveld. "Daar heb ik veel met de technische staf over gesproken. Zij zien mij echt als middenvelder, iemand die tussen de linies kan bewegen. Eigenlijk moet ik straks op alle drie de posities op het middenveld kunnen spelen. Aanvallend, maar ook in een controlerende rol."

Nu is Rai nog 'de zoon van', maar daar hoopt de middenvelder van PSV snel verandering in te brengen. "Dat moet over een paar jaar anders zijn, hè. Dat hij 'de vader van' is. Zo ver is het nog lang niet, maar hij zal het niet erg vinden. Mijn vader gunt mij alles. Zeker weten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner