31.07.2014 20:49

De Jong kopt PSV naar overwinning op St. Pölten

Luuk de Jong (l.) viert zijn treffer tijdens PSV Eindhoven - SKN St. Pölten. (31-7-2014)

PSV Eindhoven gaat met een kleine zege richting Oostenrijk. De Eindhovenaren wonnen in de derde voorronde van de Europa League met 1-0 van SKN St. Pölten dankzij een kopdoelpunt van Luuk de Jong. PSV had weinig te duchten van St. Pölten, aangezien de Oostenrijkers alleen naar Eindhoven waren gekomen om te verdedigen.

PSV Eindhoven had in de eerste helft het meeste balbezit en moest het spel maken. De Eindhovenaren vonden in de eerste helft maar zelden een opening in de Oostenrijkse defensie. St. Pölten loerde op de counter en probeerde door middel van voorzetten de lange mannen voorin te bereiken. Dat lukte de Oostenrijkers in het eerste bedrijf amper.

Luuk de Jong kreeg in de eerste 45 minuten twee prima mogelijkheden. Na veertien minuten spelen mikte De Jong naast na een prima pass van Adam Maher. Zeven minuten later kreeg St. Pölten een grote mogelijkheid. Op aangeven van Dominik Hofbauer kreeg Konstantin Kerschbaumer een schietkans, maar doelman Jeroen Zoet bracht redding. Na ruim een half uur spelen kreeg De Jong zijn tweede kans. De Jong probeerde een voorzet van Luciano Narsingh achter het standbeen in het doel te werken, maar zag zijn poging voorlangs gaan.

Het spelbeeld bleef in de tweede helft onveranderd. PSV had het meeste balbezit en zocht gaten in de achterhoede van St. Pölten. De Eindhovenaren kwamen in de tweede helft vroeg op voorsprong. Luciano Narsingh haalde de achterlijn en gaf de bal voor. De Jong stond bij de tweede paal te wachten en kon van dichtbij de 1-0 tegen de touwen knikken.

Na de voorsprong van PSV gebeurde er weinig meer in het Philips Stadion. De Eindhovenaren hielden de bal in de ploeg, terwijl St. Pölten vooral probeerde het PSV lastig te maken door hard te werken. In de blessuretijd werd Florian Jozefzoon met twee keer geel uit het veld gestuurd. De vleugelaanvaller kreeg tweemaal een gele kaart van de Sloveense scheidsrechter Slavko Vinčić wegens een fopduik. Volgende week donderdag staat de return in Oostenrijk op het programma, daar heeft PSV aan een gelijkspel genoeg om de play-offs ronde van de Europa League te halen.

Door: Jurre Hermans