08.08.2014 11:09

Celtic alsnog naar laatste voorronde CL

Celtic heeft nog altijd kans om deel te nemen aan de Champions League. Ondanks het verlies in het tweeluik met Legia Warszawa, mag de Schotse club dankzij een fout van de Legia deelnemen aan de vierde en laatste voorronde van het miljoenenbal. Dat meldt de UEFA.

Dat komt door een administratieve fout van Legia Warszawa. Celtic werd in de voorrondes van het miljoenenbal met 4-1 en 2-0 verslagen door de Poolse club. Die lieten in de return echter een speler invallen die niet speelgerechtigd was. Bartosz Bereszynski kwam vier minuten voor tijd het veld in.

Deze Bereszynski had nog een schorsing van drie duels openstaan, die hij vorig seizoen kreeg na een rode kaart in de Europa League. Bij Legia Warszawa dachten ze dat de schorsing voorbij was, aangezien Bereszynski in de vorige ronde tegen St. Patrick's Athletic en in de heenwedstrijd tegen Celtic niet had gespeeld. Volgens de regels van de UEFA zit een speler pas een schorsing uit, als hij daadwerkelijk is ingeschreven. Bereszynski stond tegen St. Patrick's Athletic niet op de spelerslijst, omdat hij toch niet mocht meedoen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner