12.08.2014 20:07

Real Madrid met alle sterren in Supercup

Real Madrid verschijnt dinsdag met alle sterren aan de aftrap van de wedstrijd om de Europese Supercup. Naast Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Karim Benzema heeft trainer Carlo Ancelotti ook de aanwinsten James Rodriguez en Toni Kroos in de basis gezet voor de confrontatie met Sevilla. Real Madrid veroverde afgelopen seizoen de Champions League, Sevilla zegevierde in de Europa League.

Onder de Madrileense lat krijgt Iker Casillas de voorkeur boven de Costa Ricaanse aankoop Keylor Navas, die in Cardiff op de bank zit. Daarop moet ook de Argentijnse aanvaller Angel Di Maria plaatsnemen. Di Maria had vorig seizoen een belangrijk aandeel in de winst van de Champions League, maar lijkt door de komst van de WK-sterren Rodriguez en Kroos op een zijspoor beland. De Argentijn staat nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester United, de club van Louis van Gaal.

Ancelotti stuurt een elftal het veld in dat naar schatting een slordige 470 miljoen euro heeft gekost. Daarmee zou dit Real Madrid de duurste ploeg ooit zijn. De grote vraag is hoe het koninklijke sterrenteam gaat functioneren. De middenvelders Rodriguez, Kroos en Luca Modric zijn ook allemaal aanvallend ingesteld, waardoor Ancelotti weinig defensieve zekerheden lijkt te hebben. Hij mist met de geschorste Xabi Alonso zijn vaste controleur op het middenveld.

De wedstrijd om de Europese Supercup in Cardiff begint om 20.45 uur.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner