13.08.2014 14:03

Breeveld: "Ik heb de juiste keuze gemaakt"

Concentratie bij Nicandro Breeveld tijdens de Fiorentina - Pandurii Târgu Jiu. (24-0-2013)
Concentratie bij Nicandro Breeveld tijdens de Fiorentina - Pandurii Târgu Jiu. (24-0-2013)

Nicandro Breeveld speelde in Nederland voor bescheiden clubjes als FC Omniworld en Telstar. Komend seizoen gaat hij met Steaua Bucureşti hoogstwaarschijnlijk de Champions League in.

De middenvelder verruilde onlangs Pandurii Târgu Jiu voor Steaua. Daarvoor stond hij ook onder contract bij het Roemeense Jiul Petroşani en Gaz Metan Mediaş. De nieuweling zal met Steaua nog wel moeten afrekenen met Ludogorets, alvorens het zich mag melden in de Champions League. Breeveld is in ieder geval blij met zijn overgang. "De grootste club van het land, Steaua voetbalt ieder jaar om de titel en Europees", vertelt de middenvelder aan Voetbal International.

"Dat ik met Steaua Bucureşti mogelijk voor het eerst Champions League ga spelen, is wel heel bijzonder. Het zou prachtig zijn om zoiets mee te maken", aldus Breeveld, die afgelopen winter een transfer naar Bologna zag afketsen. "Dat vond ik toen heel jammer. Het was een mooie kans om in de Serie A te spelen, een grote stap vooruit in mijn carrière. Maar Bologna is gedegradeerd. Achteraf ben ik blij dat ik nu naar Steaua ga. Want dit is denk ik een grotere stap."

"Af en toe ben ik wel verbaasd over mijn carrière", vervolgt Breeveld zijn verhaal. "En dan vooral over de korte tijd waarin ik stappen heb gemaakt. Toen ik Telstar verliet voor de Roemeense competitie was dat bewust om progressie te maken, een betere voetballer te worden. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner