21.08.2014 09:24

Necid klaar voor duel met oude rivaal

Tomáš Necid (m.) debuteerde tijdens FC Dordrecht - PEC Zwolle voor PEC. (16-8-2014)
Tomáš Necid (m.) debuteerde tijdens FC Dordrecht - PEC Zwolle voor PEC. (16-8-2014)

Tomáš Necid speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor Slavia Praha. Donderdagavond neemt de nieuwe spits van PEC het op tegen rivaal Sparta Praha. De Tsjech voorziet PEC Zwolle-trainer Ron Jans van informatie.

De aanvaller zelf heeft zin in de wedstrijd. "Ik ben er klaar voor", vertelt hij aan De Telegraaf. De Tsjech weet alles over Sparta, maar praat niet graag over de rivaal van Slavia. "Maar ik praat niet graag over Sparta", zegt Necid met een grijns op zijn gezicht.

Trainer Jans weet wat hij heeft aan Necid. "We spelen tegen een Praagse ploeg en zeker gezien zijn fysiek, zijn kopkracht en de ervaring op dat niveau, denk ik dat wij zijn extra’s kunnen gebruiken", aldus Jans, die 'informatiebron' Necid optimaal gebruikt. "Alles wat we van Sparta Praha wisten, controleer ik even bij hem. Bovendien leest hij ook wat er in de kranten daar verschijnt."

Necid kan donderdagavond negentig minuten spelen. Het wordt een speciale wedstrijd voor de Tsjech. "Die derby’s was ik gewend. Dat ik na een week bij mijn nieuwe club precies tegen hen mijn basisdebuut maak, maakt het dit keer specialer. En dan ook nog eens op Europees niveau", besluit Necid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner