21.08.2014 21:39

Feyenoord wint wederom niet in Europa

Feyenoord heeft aan zijn bezoek aan Kiev een 1-1 gelijkspel overgehouden. De Rotterdammers wisten een achterstand nog wel goed te maken, maar kwamen niet verder dan de gelijkmaker.

In het eerste kwartier van de wedstrijd, werden de intenties van Zorya Luhansk al snel duidelijk. Ze thuisploeg liet de bal aan Feyenoord en loerde vooral op de counter. Na deze terughoudende openingsfase, kwam de wedstrijd wat meer los. Feyenoord leek de wedstrijd naar zich toe te trekken en loerde op kansen. Het eerste schot op goal van Zorya was echter direct raak. Een vrije trap van Maksim Baliy ging door de muur heen en draaide laag de linkerhoek in. Na deze goal had Feyenoord een minuut of tien nodig om weer terug in haar ritme te komen. De 1-1 van Mitchell te Vrede, die als een echte spits achter de verdediging opdook bij een goede voorzet van Luke Wilkshire, gaf de Rotterdammers het vertrouwen weer terug. Vlak voor de rust schoot Jordy Clasie nog een keer gevaarlijk op doel, maar zijn poging werd door keeper Nikita Shevchenko uit de hoek getikt.

Het begin van de tweede helft was een exacte kopie van de eerste helft. Na een gematigd eerste half uur, kroop Zorya na een uur spelen ineens uit haar schulp. De thuisploeg trok het initiatief naar zich toe en creëerde enkele goede kansen. Het was te danken aan Erwin Mulder dat de bezoekers deze fase schadevrij door wisten te komen. Met enkele goede reddingen, hield de doelman zijn doel in die fase schoon. In het laatste kwartier leek de wedstrijd weer richting de Rotterdammers te kantelen. Een levensgrote kans van Lex Immers en niet veel later een redelijke kans voor Mitchell te Vrede, waren echter niet aan de bezoekers besteed. Ook Tonny Vilhena kreeg de bal er in blessuretijd niet in. Goed doorzetten van Ruben Schaken leverde hem een kopkans op bij de tweede paal. Vilhena kreeg de bal echter niet in het lege goal, waardoor de wedstrijd eindigde op 1-1.

Afgaande op het spelbeeld moet het voor de Rotterdammers zeker te doen zijn om volgende week in de eigen Kuip deze klus verder te klaren. Het uitdoelpunt wat vanavond is gemaakt, moet dan worden omgezet in eindelijk weer eens een plek in de poulefase van de Europa League.

Door: Dennis Korpel