22.08.2014 10:57

Boer: "Kwam gewoon op zelfde tijd naar stadion"

Diederik Boer schreeuwt naar zijn spelers dat ze niet moeten verslappen in duel met FC Dordrecht (16-08-2014)
Diederik Boer schreeuwt naar zijn spelers dat ze niet moeten verslappen in duel met FC Dordrecht (16-08-2014)

PEC Zwolle speelde donderdag haar eerste Europese duel. Tegen Sparta Praag werd het in Zwolle 1-1. Toch had er meer ingezeten voor de bekerwinnaar, vond ook PEC-doelman Diederik Boer.

Na de 1-0 van Jody Lukoki leek PEC af te stevenen op een historische overwinning. "En dan is het dood- en doodzonde dat je de wedstrijd niet over de streep kunt trekken", doelde Boer op de late gelijkmaker van Ladislav Krejci. "Op dit niveau mag het natuurlijk nooit gebeuren dat iemand een slalom door het zestienmetergebied maakt. We hebben helaas die 1-0 niet vast weten te houden en dat is heel frustrerend", aldus Boer tegenover NUsport.

De goalie heeft veel vertrouwen voor het vervolg in Praag volgende week. "Wat we donderdag hebben laten zien, kunnen we ook volgende week laten zien. We zijn absoluut niet kansloos in Praag. Ik zie voor ons nog heel veel mogelijkheden om de groepsfase te halen", stelt de sluitpost, die geen last had van zenuwen. "Nee, iedereen beschouwde het als een normale wedstrijd. Dat was het ook echt. Voor iedereen was het een wedstrijd die we konden winnen. Je merkte er niets van, ik kwam gewoon op hetzelfde tijdstip naar het stadion. En je kunt niet zeggen dat we onder hoogspanning stonden, omdat het ons Europese debuut was. Verre van dat zelfs."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner