28.08.2014 21:23

Gelijkspel niet voldoende voor FC Twente

FC Twente heeft zich donderdagavond niet weten te kwalificeren voor de Europa League. Doordat het heenduel in Bakoe in 0-0 eindigde, hadden de Tukkers niet genoeg aan een 1-1 gelijkspel in eigen huis.

Het team van Alfred Schreuder had dit seizoen nog geen enkele officiële wedstrijd gewonnen (vier keer gelijkspel) en daar moest thuis tegen FK Qarabag verandering in komen. De onbekende tegenstander uit Azerbeidzjan bleek echter geen makkelijke prooi en bood vanaf de eerste minuut veel tegenstand.

Na iets meer dan tien minuten te hebben gespeeld, had de ploeg uit Azerbeidzjan op 0-1 kunnen komen. Een foute pass van Kamohelo Mokotjo werd onderschept en twee tellen later stond Reynaldo één op één met Nick Marsman. De FC Twente-doelman liet zich echter van zijn beste kant zien en stopte de inzet van Reynaldo.

Vlak voor rust werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Via Cuco Martina en Kyle Ebecilio kwam de bal terecht bij Castaignos, die rustig bleef en de bal in de hoek schoof. Enorm lang konden de Tukkers echter niet genieten van de voorsprong, want toen de tweede helft vijf minuten oud was, stond de 1-1 op het scorebord. Op aangeven van Ansi Agolli zorgde Muarem Muarem voor de gelijkmaker.

Na het tegendoelpunt  kwam FC Twente tot tweemaal toe bijna op 2-1. Eerst raakte Hakim Ziyech met een afstandsschot de paal, niet veel later scoorde Kasper Kusk (bal van de lijn) bijna en raakte Castaignos andermaal de paal. Het laatste halfuur van de wedstrijd hield Qarabag de deur op slot en het lukte FC Twente – tot ontsteltenis tot het laatste fluitsignaal niet meer om goede kansen te creëren.