29.08.2014 12:24

Reus en Gomez terug in selectie Duitsland

Marco Reus keert weer terug in de selectie van het Duitse voetbalelftal. De middenvelder van Borussia Dortmund, die noodgedwongen het WK miste door een enkelblessure, is door bondscoach Joachim Löw opgeroepen voor 'Die Mannschaft'.

Reus is een van de 21 namen voor het oefenduel met Argentinië en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland, begin september. Ook Mario Gómez heeft een invitatie gekregen van bondscoach Löw. De spits van Fiorentina zat niet bij de groep die in juli wereldkampioen werd. Antonio Rüdiger is de derde nieuwe naam ten opzichte van die selectie. De verdediger van VfB Stuttgart kwam tot dusver pas tot één oefeninterland in het nationale elftal.

De overige 18 spelers maakten afgelopen zomer het voor de Duitsers fantastisch verlopen WK mee. Zij verschijnen op 3 september in Düsseldorf op het veld voor de herhaling van de WK-finale tegen Argentinië. Het kwalificatieduel met de Schotten wordt 4 dagen later in Dortmund gespeeld.

Löw kan geen beroep doen op Bastian Schweinsteiger en Shkodran Mustafi. Zij zijn geblesseerd. Daarnaast gaven Philipp Lahm, Miroslav Klose en Per Mertesacker na het WK aan te stoppen met hun interlandcarrière. Mario Götze, die in de WK-finale de enige treffer voor zijn rekening nam, is er uiteraard wel bij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner