06.09.2014 21:13

Gareth Bale: "Nu moeten we het laten zien"

Supersterren die nooit op een eindtoernooi spelen, omdat ze niet in het juiste land geboren zijn. Gareth Bale heeft hier mee te maken. Wales kwam nooit door de kwalificaties heen, maar dat moet volgens Bale nu wel gebeuren.

"We hebben het gevoel dat we een geweldige ploeg hebben die nu al een tijdje samen is. We zitten vol zelfvertrouwen. Het feit dat er zich voor dit EK meer landen dan ooit kunnen kwalificeren, vergroot ons vertrouwen alleen nog maar."

"We hebben een jonge selectie, maar spelen wel al vijf, zes of zelfs zeven jaar samen. We hebben allemaal het gevoel dat onze tijd is aangebroken. Hopelijk is dit het juiste moment en kunnen we ons eindelijk plaatsen", vertelt de aanvaller van Real Madrid, die dertig kwalificatiewedstrijden speelde en dertien oefeninterlands.

"We moeten wel zelfverzekerd zijn, anders heeft het geen zin om mee te doen in de kwalificatiestrijd. We voelen dat we een goede ploeg hebben en goed voetbal spelen. We hebben een goede technische staf en alles is aanwezig om succes te boeken. Nu moeten we het nog laten zien op het veld." Andere sterren in het team van Wales zijn Aaron Ramsey (Arsenal) en Joe Allen (Liverpool).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner