07.09.2014 22:44

Müller behoedt Duitsland voor puntenverlies

Duitsland is de kwalificatie voor het EK 2016 moeizaam begonnen. De wereldkampioen was in Dortmund met 2-1 te sterk voor Schotland, dat zeker in de tweede helft niet onderdeed voor de Duitsers. Het 'torinstinkt' van Thomas Müller gaf uiteindelijk de doorslag.

De aanvaller van Bayern München kopte in de eerste helft de 1-0 binnen en was 20 minuten voor tijd de maker van de 2-1. Müller kreeg de bal pardoes voor de voeten en schoot zonder na te denken raak. Hij voorkwam daarmee een onaangename verrassing, want Schotland was vlak daarvoor op 1-1 komen, door een treffer van Ikechi Anya. In de hectische slotfase kreeg de Schot Charlie Mulgrew nog rood en schoot Müller op de paal.

Polen gaat na één wedstrijd aan de leiding in groep D. Het rekende eenvoudig af met voetbaldreumes Gibraltar (0-7), dat voor het eerste meedoet aan de kwalificatie voor het EK. Robert Lewandowski scoorde in de tweede helft vier keer, nadat Kamil Grosicki de eerste twee treffers had gemaakt. Verdediger Lukas Szukala nam het andere doelpunt, de 0-5, voor zijn rekening. Ajacied Arek Milik stond bij Polen in de basis. De aanvaller werd na 70 minuten gewisseld.

Ierland had eerder op zondag al met 2-1 bij Georgië gewonnen. Aiden McGeady was verantwoordelijk voor beide Ierse doelpunten.