10.09.2014 08:33

Bale behoedt Wales voor blamage bij Andorra

Gareth Bale heeft Wales dinsdag behoed voor smadelijk puntenverlies in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra. De man van 100 miljoen euro van Real Madrid boog in eigen persoon een 1-0-achterstand om in een overwinning voor de Welshmen: 1-2.

Andorra had lang zicht op het eerst punt ooit in de historie van de kwalificaties voor het EK voetbal. De gastheren kwamen al na 6 minuten op voorsprong via een benutte strafschop van aanvoerder Ildefons Lima. Bale liet 16 minuten later zijn klasse zien door de 1-1 aan te laten tekenen. De vedette van Real zorgde vlak voor tijd voor de winnende. Schrale troost voor Andorra was dat het wel voor de allereerste keer op voorsprong was gekomen in een kwalificatieduel.

Bosnië-Herzegovina, in de zomer nog actief op het WK in Brazilië, leek een gemakkelijke avond tegemoet te gaan in eigen land tegen Cyprus. Vedad Ibisevic tekende al in de 6e minuut voor de openingstreffer voor de Bosniërs. Diep in blessuretijd van de eerste helft was het Demetris Christofi die de stand evenwel gelijk trok: 1-1. Diezelfde Christofi zorgde in de 73e minuut zelfs voor de verrassende 1-2. Omdat Miralem Pjanic in de slotfase een strafschop miste, bleef het daarbij en startte Cyprus de kwalificatiereeks met een overwinning.

Cyprus en Wales zijn na de eerste speelronde de verrassende koplopers in poule B. Dat komt mede doordat het duel tussen Israël en België vanwege de gevaarlijke situatie in Israël is uitgesteld tot maart 2015.