16.09.2014 22:35

Dortmund met speels gemak langs Arsenal

Borussia Dortmund heeft dinsdagavond op hele makkelijke wijze gewonnen van Arsenal. In eigen huis werd de eerste wedstrijd in de Champions League gemakkelijk omgezet in een overwinning: 2-0.

Het werd meteen duidelijk dat twee prima ploegen tegenover elkaar stonden in Duitsland. Vooral de thuisploeg toonde aan over een hoog voetbalniveau te beschikken. De bal ging snel rond en Arsenal werd onder druk gezet in de eerste paar minuten. De grootste kansen ontstonden echter na twintig minuten. Henrikh Mkhitaryan kon op vijf meter van het doel uithalen, maar mikte hard over en Pierre-Emerick Aubameyang vond in de zestien bijna de rechterhoek. Arsenal beet één keer van zich af, toen Aaron Ramsey nieuweling Danny Welbeck bereikte met een slimme bal. De Engelsman miste het doel nadat hij Roman Weidenfeller wel verschalkte met zijn inzet. De brilstand leek te blijven staan in de rust, maar Arsenal rekende buiten Ciro Immobile. De Italiaan begon aan een solo, speelde Laurent Koscienly met geluk uit, maar rondde vervolgens wel heel beheerst af: 1-0.

Arsenal moest met een nieuw plan komen in de tweede helft, want in het eerste bedrijf was de ploeg duidelijk de mindere. Nog geen drie minuten na het eerste fluitsignaal was het echter weer raak. Aubameyang werd bereikt met een lange bal ,waarna hij Wojciech Szczęsny omspeelde en de 2-0 maakte. De Engelsen knakten mentaal en kwamen nauwelijks meer in het spel voor. De uitploeg had geluk dat Aubameyang de lat raakte na een snelle uitbraak, opgezet door doelman Weidenfeller. Arsenal bleef gelukkig, want Borussia Dortmund vertikte het om de weggegeven ruimte te benutten en zodoende  bleef Arsenal in leven. De ploeg uit Londen kon echter geen potten breken in Duitsland en mocht uiteindelijk blij zijn dat het bij 2-0 bleef.

Omdat de andere wedstrijd in de groep, tussen Galatasaray en Anderlecht, in een 1-1 gelijkspel eindigde, gaat Borussia Dortmund alleen aan kop in groep D. De volgende groepswedstrijden staan aan het begin van de maand oktober te wachten.

Door: Jos Boesveld