16.09.2014 22:34

Goal en assist Afellay bij winnend Olympiakos

Mede dankzij een doelpunt en een assist van Ibrahim Afellay heeft Olympiakos dinsdag de eerste Champions League-wedstrijd gewonnen. In Piraeus werd het tegen Atlético Madrid 3-2. Afellay maakte na een half uur de 2-0. Hij schoot de bal in vanaf een meter of 15 na een overstapje van Kostantinos Mitroglou. Na een kwartier had Fuka Arthur Masuaku de Grieken met een afstandsschot op voorsprong gezet, op aangeven van de Nederlandse aanvaller.

Mario Mandzukic kopte voor rust nog de 2-1 binnen namens de Spaanse kampioen, maar uiteindelijk besliste Mitroglou het duel een kwartier voor tijd door de 3-1 te maken voor de Griekse kampioen. Afellay was toen net naar de kant gehaald. Het werd nog even spannend toen Antoine Griezmann 5 minuten voor tijd 3-2 maakte, maar Olympiakos hield stand.