17.09.2014 16:24

Robben: "Champions League-finale het doel"

Arjen Robben viert zijn doelpunt nadat hij de 2-0 op het scorebord heeft gezet tegen VfL Wolfsburg (2-1). (22-8-2014).
Arjen Robben viert zijn doelpunt nadat hij de 2-0 op het scorebord heeft gezet tegen VfL Wolfsburg (2-1). (22-8-2014).

Bayern München begint woensdagavond het nieuwe Champions League-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Manchester City. Arjen Robben won de cup met de grote oren twee seizoenen geleden met de Duitse topclub. De eindstrijd behalen is dit seizoen weer het doel van Bayern München.

De finale van de Champions League wordt dit seizoen in Berlijn afgewerkt. Dat is volgens de Nederlandse linkspoot een extra motivatie. "Ja, natuurlijk. Berlijn maakt het speciaal", zegt Robben in Het Nieuwsblad. "Dat stadion ligt ons wel, ik heb er drie van vier Duitse bekerfinales gewonnen. Ook in de Champions League moet die eindstrijd weer ons doel zijn. Je moet wel altijd voorzichtig blijven en niet arrogant worden. Maar met deze kern móét je dat gewoon zeggen. Je begint geen Europees seizoen met de kwartfinale 'of misschien iets meer' als ambitie."

De 30-jarige Robben speelt tegen Manchester City zijn tachtigste Champions League-wedstrijd. Het spelen van een wedstrijd in het miljoenenbal wordt echter geen gewoonte, zo beweert de buitenspeler. "Hoe verder je gaat in het toernooi, hoe dichter je bij je doel. Maar ook een poulematch vind ik nog altijd leuk. Het is zo anders: 's avonds, de hymne voor de wedstrijd... Schitterend. En van mijn achttiende tot nu, elk jaar Champions League, zonder onderbreking. Toch speciaal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner