17.09.2014 16:50

Jozefzoon klaar om Depay te vervangen

Florian Jozefzoon (r.) begint met juichen vlak nadat hij Jasper Cillessen (l.) heeft verschalkt. Het doelpunt, de 1-3, is de genadeslag voor Ajax. (24-08-2014)
Florian Jozefzoon (r.) begint met juichen vlak nadat hij Jasper Cillessen (l.) heeft verschalkt. Het doelpunt, de 1-3, is de genadeslag voor Ajax. (24-08-2014)

PSV kan de komende tijd niet beschikken over Memphis Depay, dus zal voorlopig een andere speler de linksbuitenpositie moeten invullen. Eén van de kandidaten is Florian Jozefzoon. "Ik ben altijd klaar om te spelen, dus nu ook", laat hij in het Eindhovens Dagblad weten.

"Voor het team is het vervelend dat Memphis nu even is weggevallen", aldus Jozefzoon. "Hij was enorm belangrijk en heeft een grote bijdrage gehad. Toch moeten we dat kunnen opvangen. Ik ben er klaar voor om te spelen. Voetbal is een teamsport en met onze ploeg zijn we in staat om ook zonder Memphis tot goede resultaten te komen."

Ook Jürgen Locadia zou als linksbuiten kunnen worden gebruikt. Door de komst van Luuk de Jong werd Locadia aan het begin van het seizoen in plaats van spits als rechtervleugelaanvaller gebruikt, maar inmiddels heeft Luciano Narsingh die plek overgenomen. "In principe kan ik op alle plekken voorin uit de voeten. Of dat een voordeel is? Het kan ook een nadeel zijn", zegt Locadia. “We staan nu voor de uitdaging om het gemis van Memphis zo goed mogelijk in te vullen."

PSV-watcher Rik Elfrink vermoedt dat Jozefzoon degene is die donderdag, als PSV in eigen huis tegen het Portugese Estoril speelt, als linksbuiten begint.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner