19.09.2014 09:55

Narsingh wil Europees succes met PSV

Thuis op de bank voor de televisie zag Luciano Narsingh hoe Ajax in een kolkende Amsterdam ArenA het 'grote' Paris Saint-Germain op 1-1 hield in de Champions League. Amper 24 uur later speelde de aanvaller met PSV in een halfvol Philips Stadion, met slechts 14.000 toeschouwers op de tribune, in de Europa League tegen het onbekende Estoril Praia. "Natuurlijk willen wij ook dolgraag tegen de ploegen spelen die Ajax treft. Daarom motiveert het ons extra om de groep door te komen", zei Narsingh na de magere overwinning (1-0). "Want hoe verder je in de Europa League komt, hoe mooier het wordt."

Voor PSV was het Europese seizoen de afgelopen 2 jaar al bij de winterstop voorbij. De ploeg uit Eindhoven worstelde met zichzelf en de motivatie in de Europa League. Terwijl het Philips Stadion bij iedere competitiewedstrijd vol zit, blijft in Europese wedstrijden de tweede ring vaak leeg. "Er is ons daarom veel aan gelegen dit jaar wel te overwinteren", benadrukt Narsingh. "Er zitten best mooie ploegen in de Europa League. Het zou mooi zijn als we in volle stadions tegen grote clubs spelen. Daarom is de Europa League eigenlijk net zo belangrijk als de competitie. We willen per se overwinteren. En in deze poule moet het lukken bij de eerste twee te eindigen."

Toch had PSV donderdag veel problemen met Estoril, de verrassende nummer 4 van afgelopen seizoen in Portugal. Hoewel de ploeg van trainer Phillip Cocu de wedstrijd eigenlijk op alle fronten domineerde, verzuimde PSV het krachtsverschil tot uitdrukking te brengen op het scorebord. Narsingh: "De eerste helft speelden we goed positiespel, met veel beweging en veel kansen. Maar helaas hebben we maar één doelpuntje gemaakt, dat was eigenlijk te weinig. Na rust kregen we het toch nog lastig, dat lag aan onszelf."

De rechtsbuiten van PSV voelt zich met de wedstrijd sterker worden. Narsingh stond lang aan de kant vanwege een knieblessure, maakte vorig jaar zijn rentree, maar kon toen nog niet meteen zijn oude niveau halen. "Sinds de voorbereiding gaat het echter lekker. Ik merkte toen dat ik goed hersteld ben en geen angst meer heb. Tegen Ajax kreeg ik een kans en gaf ik direct mijn visitekaartje af. Ik merk wel dat ik rond de 80e minuut moe begin te worden, maar conditioneel gaat het ook de goede kant op. Ik heb lang genoeg aan de kant gestaan, voor mij is het goed om zoveel mogelijk te spelen. PSV heeft altijd veel vertrouwen in me gehad en me enorm gesteund tijdens mijn blessure. Daarom heb ik het gevoel dat ik het dit seizoen moet laten zien."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner