02.10.2014 08:46

PSV en Feyenoord actief in Europa League

Na al het 'geweld' in de Champions League is donderdagavond de Europa League weer aan de beurt. PSV en Feyenoord zorgen voor de Nederlandse inbreng. De Eindhovense ploeg treedt in Rusland al om 17.00 uur (Nederlandse tijd) aan tegen Dinamo Moskou. De Rotterdammers beginnen om 19.00 uur in De Kuip aan het tweede groepsduel tegen Standard Luik.

PSV-trainer Phillip Cocu ziet de confrontatie met Dinamo Moskou als een mooie test. De Brabantse ploeg gaat weliswaar aan kop in de Eredivisie, maar verloor de laatste twee uitwedstrijden tegen PEC Zwolle (3-1) en sc Heerenveen (1-0). PSV begon de Europa League 2 weken geleden met een zwaarbevochten zege op Estoril (1-0), terwijl Dinamo Moskou met 2-1 won bij Panathinaikos.

Trainer Fred Rutten van Feyenoord wil na de prima uitzege zaterdag bij Go Ahead Eagles (0-4) de opgaande lijn vasthouden. Na de kansloze nederlaag vorige maand in en tegen Sevilla (2-0) kan de Rotterdamse ploeg zich tegen Standard Luik, dat opende met een thuiszege tegen HNK Rijeka uit Kroatië (2-0), niet veel meer permitteren.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner