02.10.2014 11:52

Boskamp: "Het is mijn cluppie"

Colin Kâzim-Richards is in extase na het scoren van een schitterende treffer tijdens Go Ahead Eagles - Feyenoord. (27-09-2014)
Colin Kâzim-Richards is in extase na het scoren van een schitterende treffer tijdens Go Ahead Eagles - Feyenoord. (27-09-2014)

Donderdagavond neemt Feyenoord het in De Kuip op tegen Standard Luik. Jan Boskamp woont al jaren in België, maar is Feyenoorder in hart en nieren.

"Ik ben een echte Rotterdammer. Op mijn vierde nam mijn vader me al mee naar de Kuip. Hij was suppoost. We aten vaak een kroketje. Als Feyenoord die dag verloor, dan moest ik die na de wedstrijd weer overgeven. Zo diep zat het toen al. Eens Feyenoord in je bloed zit, gaat het er nooit meer uit. Het is mijn cluppie. Het is een virus. Supporters van Feyenoord worden strontziek als er slechte resultaten uit de bus komen. Maar voor de volgende wedstrijd ben je er toch weer."

Boskamp gaat regelmatig naar De Kuip en zit dan altijd op dezelfde plek. "Ik vraag altijd om dat zitje", zegt de voormalig trainer van onder meer Stoke City en Standard Luik tegen Het Nieuwsblad. "Meestal breng ik wat vrienden uit België mee. Ik kom nooit in de boxen. Ik kom naar de wedstrijd kijken en ik wil als een supporter kunnen janken en kankeren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner