02.10.2014 22:44

Büttner is blij en opgelucht

Met Alexander Büttner kon er donderdag toch nog een Nederlandse voetballer juichen in Moskou. De linksback won met Dinamo Moskou op de valreep van PSV in de Europa League, door een doelpunt diep in blessuretijd van Joeri Zjirkov (1-0). "Ik ben blij en opgelucht'', zei Büttner bij RTL7. "Uiteindelijk vind ik het een verdiende zege. We hebben sterk gespeeld, vooral in de beginfase.''

Toch waren de beste kansen in Moskou voor de bezoekers uit Eindhoven. Büttner zag tot zijn opluchting hoe Georginio Wijnaldum en Florian Jozefzoon verzuimden de trekker over te halen. "PSV heeft gewoon een goed team, dat goed kan voetballen. Maar over de hele wedstrijd gezien hebben wij verdiend gewonnen, vind ik'', aldus de oud-speler van Vitesse en Manchester United. "We hebben een aantal kansen gehad, maar die niet benut. Als je dan toch in de laatste minuut nog scoort, is de opluchting heel groot.''