08.10.2014 20:18

Update: Arsenal vindt diagnose Özil voorbarig

Mesut Özil moet de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden van Duitsland mogelijk aan zich voorbij laten gaan. De spelmaker van Arsenal en de 'Mannschaft' kampt met een knieblessure, waardoor hij woensdag opnieuw ontbrak op het trainingsveld in Frankfurt. In plaats daarvan liet Özil in München een MRI-scan maken van zijn gekwetste knie. André Schürrle liet zich woensdag ook niet op het trainingsveld zien.

De wereldkampioen gaat zaterdag in Warschau op bezoek bij Polen en speelt drie dagen later in Gelsenkirchen tegen Ierland. Het Duitse voetbalelftal was de EK-kwalificatie vorige maand begonnen met winst op Schotland (2-1).

Update: 08-10-2014 16:03:00:

Duitsland en Arsenal moeten het voorlopig doen zonder Özil. Het officiële Twitter account van de Duitse voetbalploeg laat woensdagmiddag weten dat de middenvelder zijn knieband in zijn linkerknie heeft gescheurd. Özil is daardoor tien tot twaalf weken uitgeschakeld. 

Update: 08-10-2014 20:18:23
Arsenal vindt het bericht van de Duitse bond dat Özil tien tot twaalf weken voorbarig. "Mesut Özil keert terug van de internationale verplichtingen. De club gaat zijn blessure nu verder onderzoeken. Het is te vroeg om te zeggen hoe lang Özil niet kan spelen", zegt Arsenal op de eigen website. Wanneer de diagnose van Duitsland klopt is Arsenal de middenvelder negen competitieduels kwijt plus vier groepswedstrijden in de Champions League.
 

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner