10.10.2014 09:35

Oranje mikt op eerste driepunter tegen Kazakken

Het Nederlands elftal wil zich vrijdag herstellen van de valse start in de EK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Guus Hiddink speelt in de Amsterdam ArenA tegen Kazakstan, dat vorige maand een punt pakte tegen Letland (0-0).

Oranje ging in Praag in blessuretijd met 2-1 onderuit tegen Tsjechië, terwijl het een week eerder ook al een oefeninterland tegen Italië verloor (2-0). Het Nederlands elftal speelde nooit eerder tegen Kazakstan, de huidige nummer 127 van de wereld. Over drie dagen gaat Oranje in Reykjavik op bezoek bij IJsland, dat koploper is in de groep na de ruime zege op Turkije (3-0).

Hiddink kan tegen de Kazakken weer beschikken over Arjen Robben, die vorige maand vanwege een blessure afwezig was. De aanvaller van Bayern München vormt de voorhoede met aanvoerder Robin van Persie en Jeremain Lens. Op het middenveld krijgt Ibrahim Afellay, terug na lang blessureleed, een kans in de basis van Hiddink.

De wedstrijd in de ArenA, die niet helemaal uitverkocht is, begint om 20.45 uur. In dezelfde groep A gaat IJsland op bezoek bij Letland, Turkije ontvangt Tsjechië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner