11.10.2014 09:40

Tsjechië koestert droomstart EK-kwalificatie

Bondscoach Pavel Vrba van Tsjechië weet niet wat hem overkomt. Na de sensationele overwinning vorige maand in Praag op het Nederlands elftal (2-1) won zijn ploeg vrijdag in de EK-kwalificatie ook op bezoek bij Turkije (1-2). "Als iemand mij vooraf had verteld dat wij na twee wedstrijden zes punten zouden hebben, had ik diegene voor gek verklaard'', zei de dolgelukkige Vrba na de knappe overwinning van Tsjechië in Istanbul.

Het gastland, dat wat recht te zetten had na de kansloze nederlaag tegen IJsland, opende furieus en stond al na acht minuten op voorsprong. Turkije vergat daarna echter door te drukken. "In de eerste helft hebben we veel hachelijke momenten overleefd, in die fase waren we heel gelukkig'', zo bekende Vrba. "Na rust speelden we veel beter en verloren we de bal niet meer zo makkelijk.''

Door doelpunten van Tomáš Sivok en Borek Dočkal kon Tsjechië de tweede zege in groep A vieren. De ploeg van Vrba deelt de koppositie met IJsland, dat eveneens de volle score van zes punten heeft.