11.10.2014 20:29

Ierland maakt er zeven tegen Gibraltar

Ierland heeft zaterdag wel heel gemakkelijk de tweede groepszege gepakt in de kwalificatie voor het EK 2016. Gibraltar, dat voor het eerst meedoet in de jacht om een EK-ticket, werd met liefst 7-0 verslagen. Robbie Keane maakte de eerste drie treffers, waarna de score via James McClean (2), Wes Hoolahan en een eigen doelpunt van de doelman van Gibraltar verder werd opgevoerd. De keeper werd vlak na zijn eigen treffer gewisseld.

Ook Schotland won in groep D. De Britten waren in Glasgow met 1-0 te sterk voor Georgië, dat met Akaki Khubutia de schlemiel van de avond had. De verdediger werkte de bal in de 28e minuut in eigen doel. Vitesse-middenvelder Valeri Qazaishvili werd tien minuten voor tijd gewisseld.