11.10.2014 23:03

Noord-Ierland aan de leiding in Groep F

De Noord-Ierse voetbalploeg heeft zaterdag ook het tweede EK-kwalificatieduel gewonnen. De Britten gaan door een 2-0-thuiszege op Faeröer zelfs aan de leiding in groep F. Concurrenten Finland en Roemenië verspeelden zaterdag punten.

Gareth McAuley zette Noord-Ierland al vroeg op 1-0, waarna Kyle Lafferty de voorsprong na 20 minuten verdubbelde. Fródi Benjaminsen verzuimde de bezoekers vervolgens terug in de wedstrijd te brengen door een strafschop te missen.

Finland wist thuis niet van Griekenland te winnen: 1-1. Nikos Karelis zette de Grieken in Helsinki na 24 minuten op 0-1, maar 10 minuten na rust volleerde Jarkko Hurme het thuisland op gelijke hoogte. Ajacied Niklas Moisander droeg bij de Finnen de aanvoerdersband.