12.10.2014 11:37

Dzsudzsák gematigd tevreden met punt

In de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Hongarije speelt ex-PSV-speler Balázs Dzsudzsák (m.) Kevin Strootman (r.) voorbij. (11-10-2013)
In de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Hongarije speelt ex-PSV-speler Balázs Dzsudzsák (m.) Kevin Strootman (r.) voorbij. (11-10-2013)

Hongarije pakte zaterdagavond in de slotfase een punt in en tegen Roemenië, maar de Hongaren hadden op de valreep zelfs de winst kunnen pakken. Doelpuntenmaker Balázs Dzsudzsák is blij met het punt, maar hij weet dat er meer in zat.

"Om eerlijk te zijn weet ik niet of ik nu tevreden ben of niet. Als je bedenkt dat Nemanja Nikolić in de laatste minuut een grote kans miste, ben ik wat bedroefd", vertelt de oud-PSV’er op de website van de UEFA. "Maar over het algemeen ben ik tevreden met het punt. Roemenië domineerde in de eerste helft, terwijl wij verlegen speelden. Het lukt ons niet om de geïsoleerde Ádám Szalai te bereiken."

"Na de rust, ondanks dat we 1-0 achter stonden, begonnen we in onszelf te geloven en groeide het vertrouwen. We vochten voor elke bal en de theorie van onze trainingen werden in de praktijk uitgevoerd. Door erg compact op het middenveld te spelen en door onze tegenaanvallen, lukte het ons om de Roemeense verdediging te breken."

Hongarije staat nu vierde in Groep F met één punt uit twee duels. Roemenië vinden we terug op de derde plaats met vier punten uit twee wedstrijden. Noord-Ierland (zes punten) en Finland (vier punten) staan voorlopig op de bovenste plaatsen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner